تولوخ تیکانی

خواص درمانی تیغ توراغ

 

تولوخ تیکانی در روستاي بیاج مصرف فراوانی دارد . این گیاه در فصل خرداد ببعد تا اوایل تابستان قابل چیدن می باشد . با توجه به عطر خوشی که دارد در بیشتر خانه ها مصرف دارد و در ماست چکیده استفاده می شود .
از نظر طب قدیم گرم است  ( گیاه خوش عطر - خار عطری )

باد شکن است - ضد نفخ معده - آرام بخش معده - درمان درد مفاصل - طعم  دهنده غذا ( داخل خورشت

قرمه سبزی بریزید و از خوردن این غذا بسیار لذت ببرید) طعم دهند ه  دوغ - طعم دهند ه  ماست و خیار -

طعم دهنده سالاد شیرازی ( این سالاد را با نعناع و این گیاه مخلوط فرمایید و با آب گوشت میل کنید خواهید دید چه طعمی دارد نوش جانتان باد )

امید وارم در زمان شناسایی و برداشت این گیاه خوش عطر و مفید دقت لازم را بعمل آورید و با گیاهی که شبیه این گیاه می باشد اشتباه نگیرید .

این گیاه در قیاس با گیاه شنبلیله از طعم وبوی بهتری بر خوردار است .

این گیاه در شهرستان های استان همدان از جایگاه خاصی برخوردار است

امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

درباره : روستاي بياج اسداباد ,

کوههای روستای بیاج

کوههای بیاج.

کوههای بیاج دارای اسامی مختلفی هستند که از نوع شکل ، رنگ و چشمه های موجود نامگذاری شده اند .

منطقه جنوب شرقی دارای سه تپه می باشد 

که قرمز تپه بلندتر می باشد .

در صحرای هم مرز با خاکریز نیز تپه کوچکی که به تپه شاه او اوسه می شناسیم.

در سمت شمال غربی و شمالی نیز تپه هایی به نسبت بلند تر را شاهد هستیم که بنام یال می شناسیم و پشت این یال ها را یال داله گوئیم. 

در زمانی نه چندان دور بر روی یال ، بالاتر از بابا محمد ، محلی بنام کیشیلر چیمان وجود داشت که دارای ابشاری کوچک بود و اکثر جوانان و بزرگان ، از آنجا خاطراتی دارند .

و از بابا محمد تا آن محل درختان راجی(صنوبر)

و بید (سویود) زیادی قرار داشت همچنین در کنار رود موجود ، خرچنگ و لاک پشت دیده می شد . اما با لوله گذاری جهت آب رود ، تمامی آنها از بین رفته و اثری از آن طراوت باقی نمانده است .

در یال داله منطقه ایی به نسبت هموار را داریم که کوهپایه محسوب می شود و پس از آن کوههای روستا شروع می شود .

منطقه اودار،  ساره تپه ، چناریوله، اودار تختلوقه، گویرچین دره،  قویی دره ، قره قیه لر، (سیاهی این کوه به علت وجود اکسید آهن در سنگهای این منطقه می باشد . )داق داقان، ( و زالزالک با انجیرهای خاص این منطقه ) یان بولاغ،  حیدر بولاغه،  نصیر بولاغه،  دوشان داقه ، نی در ، چاروق گورسنان و ... از اسامی کوههای بیاج می باشند .

همچنین از نظر پوشش گیاهان دارویی و خوراکی این کوهها غنی بوده و انواع آزربه ، چای کوهی ، بادام کوهی ، پونه ، بولاغ اوتی،  بوی مادران ، کنگر ، سبزی کوهی (کل) و ... در این کوهها وجود دارد .


امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

درباره : روستاي بياج اسداباد ,

جوجه جوجه گل بوره

شعری خاطره انگیز از دوران کودکی ، که فکر کنم خیلی ها باهاش خاطره داشته باشیم .⚘🤸‍♂️

شعری تورکی و خاطره انگیز  که در کودکی زمزمه میکردیم 😍🌺


جوجه جوجه گَل بُوره🐣🐥

سورمه دانین وِر بُوره


سورمه دانِم ایتِبدِه

دَروازَمِز کیلید دِه🔒


کلید دادام جیوِندَه🔑

دادام شیروان یُولِندا


شیروان یوله سَر وَسَر

آهو ایچِندَه گَزَر🦌🦙


آهو دوغدِه بیر اوغلان

آدِنهِ غُویدِه سُلیمان


سلیمان گِدّه بیچینه

اُوراخ دِیدِه قِچِنَه🚑


یاق گَتِرین یاقلیاک

چاپود گترین باقلیاک‌‌

 

واقعا یادش بخیر .

چه زود گذشت .😥


امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

درباره : روستاي بياج اسداباد ,

آدرس صحفه جدید روستای بیاج در اینستاگرام

بادرود:

آدرس صحفه اینستاگرام روستای بیاج

بیاج biaj_asadabad_hamedan را در اینستاگرام دنبال کنید.

هدف از ایجاد این صحفه تجدید خاطرات و همبستگی افراد در جای جای ایران می باشد. 

امیدوارم با ارسال عکس های جالب و دیدنی خود تان به بهبود صحفه کمک کنید.

با آرزوی بهترین ها برای شما که بهترین هستید. 


امتیاز : نتیجه : 4 امتیاز توسط 3 نفر مجموع امتیاز : 13

درباره : روستاي بياج اسداباد ,

پيشنهادات و ايده هاي نو

 ايده هاي قابل اجرا در روستاي بياج؛ 

  روستاي بياج نيز مانند تمامي روستاهاي ديگر داراي كم و كاستي و توانهاي بالقوه ايي ميباشد كه گاها مورد غفلت قرار گرفته اند، كه بنابر نظر نگارنده بعضي از موارد به بحث گذارده ميشود و از  همه عزيزاني كه در رد و يا بهبود اين ايده ها ، نظري داشته باشند به ديده منت و استفاده خواهد شد. 

١. بحث آب و چاههاي عميق:

كشاورزي در كل وابسته به سه عامل مهم ميباشد كه هريك به نوبه خود نقش به سزایي دارند، آب ، زمين مناسب كشاورزي،هواي منطقه

در موضوع زمين كه در روستا تحرك زبادي انجام نشده ولي زمينهاي روستا تماما قابليت كشت گياه و درختهاي متفاوتي را داشته و تنها بايد با مهندسي كشاورزي و انتخاب هر خاك با گياه مناسب از ظرفيتها استفاده مناسب رابرد كه قابل پيگيري ميباشد و در زمينه هوا هم با توجه به اب و هواي نيمه خشك كوهپايه ايي ، با بيشتر كشتها هماهنگي وجود داشته و مشكل خاصي متصور نيست.

و اما بحث اصلي ما موضوع اب ميباشد،روستاي بياج با حدود ۵۰٠ هكتار زمين قابل كشت ، عملا با مشكل بهره وري اب مواجه ميباشد نه كمبود اب. تا سالياني پيش حدود ٤٠ سال پيش كل موضوع اب با قنات و چشمه برطرف ميگرديد اما در ساليان اخير مردم روستا جهت بهبود زندگي و بهره برداري اقتصادي بيشتر به سمت حفر و استفاده از چاههاي عميق سرازير شدند و اينك در روستا و فاصله حدود ٥ كيلومتري بيش از ١٠ حلقه چاه حفر شده است ايا اب زيرزميني منطقه توان تامين اب اين تعداد چاه و بازسازي خود را دارد؟

جواب اين سوال زياد سخت نيست كافيست به وضع كشاورزي و چاههاي عميق اشاره ایي نمود، عمق چاههاي نيمه عميق از ٦٠ متر با خروجي اب ٨ اينچ به عمق ١٤٠ متر با توان كمتر از ٤ اينچ و قطعي كامل در خروجي اب- خشك شدن ماحصل زحمات كشاورزان در سال قبل بخاطر عدم خروجي مناسب چاههاي عميق - تحميل هزينه هاي افزودن عمق هر چند سال به كشاورزان - هزينه نگهداري ، برق ، اپراتور يا نگهبان ، و تعميرات اساسي و اتفاقات ناخواسته.و ...

حال از زاويه ديگري موضوع را ميبينيم. قناتي با سابقه به طول تاريخ روستا ، چشمه ايي شايد به طول تاريخ جاري شدن اولين ابها بر روي كره خاكي زمين، بارشهاي منظم براي همبشه و اتلاف بارشها در فصول غير مورد نياز ، و تبخير اب كشاورزي بيش ٩٠ در صد  ، و ...

راستي كدامين عقل سليمي آبى كه از گزند تبخير در زير زمين محفوظ است را براي استفاده حدود ١٠ درصدي استخراج و تبخير ميكند؟ كدام عقل سليمي ابي بدون هزينه استخراج و نگهداري و مطمئن در جاري بودنش در طول تاريخ را با اب نامطمئن و هزينه بر و باعث خشك شدن همين چشمه عوض ميكند؟ كدام عقلي حكم به تبخير  ابي جاري و بي هزينه ميدهد و براي ابي كمتر از ان به نسلهاي بعد به كشور به اقتصاد خانواده و اينده فرزندانش خيانت ميكند؟ و ...؟؟؟؟؟؟ راستي چه خبر است؟

ابي هميشه جاري به نام سراب اودار داريم ، حوزه ابريزي براي اين منطقه به وسعت حدود ٢٠٠ هكتار داريم، ابي رها و بدون استفاده و با حجم حدود ٨ اينچ در حدود ٦ ماه از سال داريم ، سيلهاي مخرب بارشهاي رگباري فصلي داريم، بعد ما چه كرده ايم و چه ميكنيم؟ ايا كار ما مانند يك صحنه خنده دار نيست! ايا ايندگان و مردم ديگر نقاط ما را به سخره نخواهند گرفت،!؟

اري بايد همين امروز شروع كنيم كه فردا بسيار دير است، جايي اماده با كمترين هزينه و تامين اينده عزيزانمان و رونق كشاورزي و گردشگري در همين نزديكيست.بايد در يالداله و اودار سدي ساخت و اينده روستا و فرزندانمان را تامين نمود .بجاي مكيدن جان زمين و انهم در دشت بي ابي مانند اسداباد بايد همتي تازه ساز كرد. علاوه بر حفظ ابهاي زير زميني و كاهش هزينه روستائيان عزيز در استخراج و پمپاژ اب براي ابياريهاي باراني و قطره ايي ، به تزريق اب در سفره هاي زير زميني هم ميتوان همت گماشت. با اين كار علاوه بر تامين صد در صدي اب مورد نياز روستا و زير كشت بردن زمينهاي باير و ديم فعلي حتي اب را به روستاهاب مجاور نيز فروخت.زمينه مساعدي براي ساخت تفرجگاهي براي كل شهرستان اساباد ساخت و محلي براي كسب و كار روستائيان و ديگر اقشار و پرورش ماهي و محلي امن براي وحوش و هوايي لطيف براي ان مناطق ايجاد نمود. اري دوستان عزيز بايد همتي دو چندان كرد و با فشار به نهادها و دستگاهها مرتبط از جمله فرمانداري، حهاد سازنگي ، وزارت نيرو و ... خواستار توقف اين خيانت به روستاييان و ابهاي زير زميني باشيم. تا پيگير مطالبات خود نباشيم هيچ شخصي براي ما دلسوزي نخواهد نمود. 

در پايان از نهادهاي مرتبط استان همدان و شهرستان اسداباد خواهان همكاري و مساعدت جهت دستيابي به حقوق حقه خود را داريم.

 

 

 



ادامه مطلب

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 5 نفر مجموع امتیاز : 37

درباره : روستاي بياج اسداباد ,

آبادگران و مشاهير روستاي بياج

 در هر مجموعه و ساختاري هميشه افرادي بعنوان پيشرو وجود داشته اند، كه اين افراد در رهبري و پيشبرد اهداف كوتاه مدت و بلند مدت نقشي به سزا داشته اند.

در روستاي بياج نيز مانند هر ساختار ديگري ، افراد با سلايق و ديدگاههاي متفاوتي وجود داشته و دارد. كه از بتانسيل اين افراد ، هريك در حد وسعش بايد استفاده نمود و اين جزء وظايف افراد پيشرو ان جامعه ميباشد.

افرادي كه در اين روستا بعنوان باني و پيشرو عمل نموده اند در تاريخهاي متفاوت با اثار مانده بر جاي متفاوت قابل رصد ميباشند. از جمله از تاريخهاي پاياني كه براي نسل ما قابل ملموس تر ميباشد به چند مورد اشاره ميكنيم ، هر چند اذعان مي دارم كه با اشاره به اين افراد ممكن است زحمات عزيزاني در گذشته در آباداني روستا زحماتي متحمل شده اند مورد غفلت قرار گيرد كه ناشي از عدم اطلاعات اينجانب بوده و در ابتدا از همه خاندان عذر خواهي ميكنم.

در روزگار خوانين از نظر نگارنده ملاك هاي عمده روستا مانند مرحومان باقر خان حاجي خان و عبد العلي خان جزء پيشروها ميباشند چرا كه در ان دوران حفظ امنيت و اراضي در مقابل تاراجهاي ان دوران كاري بس مشكل بوده كه اين عزيزان در جهت حفظ منافع خويش و رعيت خود بسيار كوشيده اند. همچنين با دادن زمين و تامين امنيت وگاها سكونت گاه ، تقسيم محصول مناسب و با عدالتي انجام ميداده اند كه نسبت يك به چهار بنفع رعيت را ميتوان از زحمات ان دوران براي بقاء دو طرف دانست.

و اما پس از ان دوران ميتوان به مرحوم حاج علي اكبر ذوالفقاري اشاره كرد كه تقريبا در حدود ١٢٨٥ به دنيا امده و با توجه به موقعيت خانوادگي امكان تحصيلات اكابري دوران خود را داشته و در سنين ميانسالي تا پايان عمرشان در زمينه نوحه خواني ، دعانويسي و امور خير كوشش مينمودند . و ايشان نيز در حدود ١٣٨٠  وفات يافتند.

در دوراني تقريبا مصادف با اوايل انقلاب ميتوان از مرحوم محمد رضايي نام برد. ايشان در سال ١٣١٨ در روستاي بياج بدنيا امدند و در جواني به تهران كوچ نمودند ، ايشان پس از سال ١٣٥٤ به روستا برگشته و پس از انقلاب بعنوان رئيس شوراي اسلامي روسىتاي بياج و پس از ان بعنوان رئيس شوراي سه روستاي مجاور  ترخين اباد ، ملحمدره و بياج انجام خدمت مينمود.

از خدمات ايشان ميتوان به طرحهاي همزمان با انقلاب كه از سوي جهاد سازندگي انجام مي گرفت اشاره نمود.از جمله اقدام جهت ايجاد شبكه لوله كشي بهداشتي اب اشاميدني روستا، بيگيري ساخت راه جديد روستا ، پيگيري و ساخت استخر بزرگ كشاورزي و كانل انتقال اب كشاورزي، اخذ عوارض از كاميونهيي كه از معادن روستا سنگ ساختماني استخراج ميكردن و از زير ساختهاي اختصاصي روستا استفاده مينمودند،فعاليت در زمينه دريافت سوبسيدهاي دولت به روستائيان و دفاع از حق و حقوق روستائيان، باني مراسم مذهبي و پا منبري و نوحه خواني ،و پيگيري وصل روستا به شبكه برق سراسري در سال ٦٦ كه با فوت ايشان تا سال ١٣٧٢ به تاخير افتاد.ياد اور ميشود كه ايشان در زمينه اخذ امتيازات جهت روستا و دفاع از حقوق روستائيان بسيار كوشا بوده و از فعالين پر چالش نمايندگان مجلس اسلامي بوده كه حتي در مجلس نيز جهت دفاع از حقوق مردم حضور يافتند. 

غير از اين افراد كه در زير ساختها و ابادني روستا فعال بوده اند افرادي مانند اقاي غلام هوشمندي كه اينك نيز در ياري رساني به مردم روستا فعاليت دارند و در مراسمات روستا حضور بر رنگي دارند و مرحوم رستم بختياري ، و بانيان ساخت بقعه جديد امامزاده محمد زحمات زيادي متحمل شده اند كه قابل تقدير ميباشند،  همچنين تمامي اين امور به پشتوانه و اعتماد مردم عزيز روستا امكان پذير بوده است و در اجرائيات پا به پاي هم در اباداني روستا كوشيده اند.

و اميد انكه هميشه افرادي با اينده نگري در اباداني روستا نقش پر رنگ تري برعهده گيرند و روستا را بسوي بهبود رهنمون نمايند.


امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 6 نفر مجموع امتیاز : 34

درباره : روستاي بياج اسداباد ,

مشخصات جغرافيايي و جمعيتي

روستاي بياج از روستاهاي شهرستان اسداباد در قسمت شمالغربي و در ٤٨درجه طول جغرافيايي،و٣٥درجه عرض جغرافيايي، و ١٦٤٠متر ارتفاع از سطح دريا مي باشد.  در تقسيمات كشوري روستاي بياج از توابع شهرستان اسدآباد همدان مي باشد.اين روستا در شمال غربي شهرستان اسداباد قرار دارد. روستاي بياج از نظر اقليمي داراي اب و هواي نيمه خشك و كوهپايه ايي ميباشد. نزديكترين شهر به روستاي بياج شهرستان اسداباد با فاصله ٤ كيلومتر ميباشد.

همچنين از شمال شرقي با روستاي ترخين اباد ، از سمت جنوب شرقي با محله سيدان، از جنوب با روستاي خاكريز، و جنوب غربي با روستاي بوجين و از سمت شمال غربي با روستاي خالي از سكنه بهمن دره همسايه ميباشد.

كوههاي روستاي بياج سرشار از تركيبات معدني و بخصوص آهن ميباشد.

كوههاي سمت شمال روستا كه از منطقه به گويش محلي تركي (( يال داله )) شروع مي شود، با نام اودار ، قره قيه لر ، داغ داغان ، ني در ، دوشان داغه ، چاروق گورسنان شناخته مي شوند.

از نظر زيستي در اين روستا حىوانهاي وحشي زيادي مشاهده شده است. از جمله اي حيوانات ميتوان به گرگ ، روباه ، شغال ، كفتار ، خرگوش ، جوجه تيغي و ... و همچنين از پرندگان به كبك ، مرغ كوهي ، كبوترهاي چاهي و ... اشاره كرد. البته در اين روستا مانند روستاهاي كوهپايه اي ديگر خزندگان و گزندگان نيز مشاهده ميشود.

روستاي بياج داراي منابع آبي قنات و چشمه ميباشد. آب شرب روستا نيز با لوله كشي و بهداشتي انجام ميپذيرد.

از نظر جمعيتي اين روستا طبق آخرين بررسي در آذر ١٣٩٣ داراي ٣٥  خانوار و حدود ١٢٠ نفر جمعيت مي باشد.

گويش مردم اين روستا به زبان تركي ( نزديك به باكويي) بوده ولي گاها به زبان كردي لكي نيز آشنايي دارند. اهالي روستا نيز مانند بيشتر نقاط كشور پس از ورود اسلام به ايران مسلمان گرديده و شيعه ١٢ امامي مي باشند.

روستا داراي چندين محله بوده كه از قديم با نامهايي جهت شناسايي اهالي از آنها استفاده ميشود. ازجمله يوخاري محله ( محله بالا ) ، چاي محله ( محله رودخانه ) اشاقي محله ( محله پايين ) دار محله ( محله تنگ ) و كورده محله ( محل كردها ) ميباشند. و هريك نيز داراي معني خاص خود ميباشند . براي مثال محله كردها به دليل ساكن شدن خانواده ايي با ريشه كردي در حدود صد سال پيش  در اين محل با اين نام خوانده ميشود. از خاندان و طايفه هاي قديمي روستا ميتوان به فاميليهاي بختياري ، هوشمندي ، زيوري،كاظمي ، وجداني ، قرباني ، كوچكي ،عبدلي ، طهماسبي ، حنيفي ،زارعي ، فرهادي ،عبادي ، عباسي ، نجفي و رضابي را نام برد. كه البته بعضي از اين خاندان از روستا به شهرهاي ديگر نقل مكان كرده اند.

راههاي ارتباطي روستا از قديم با روستاهاي اطراف و شهر اسدآباد وجود داشته و الان نيز اكثر راهها براي عابر پياده قابل استفاده بوده ليكن راههاي مراسلاتي و مواصلاتي در حال حاضر در ضلع جنوبي و شرقي وجود دارد. كه راه شرقي تا ابتداي روستا آسفالته بوده و راه جنوبي نيز تا حدود يك كيلومتري روستا اسفالت ميباشد كه پيشنهاد استفاده از راه شرقي را در روزهاي بارندگي  عقلاني تر ميباشد.

                                                                                                                                       .


امتیاز : نتیجه : 4 امتیاز توسط 7 نفر مجموع امتیاز : 29

درباره : روستاي بياج اسداباد ,

مطالب گذشته

» تولوخ تیکانی »» جمعه 15 بهمن 1400
» کوههای روستای بیاج »» پنجشنبه 11 اردیبهشت 1399
» روستای بیاج . فروردین ۹۹ »» جمعه 22 فروردین 1399
» سال ۱۳۹۹ . روستای بیاج . فروردین »» جمعه 22 فروردین 1399
» سال ۱۳۹۹ . عکسی از اشاقی گول »» جمعه 22 فروردین 1399
» جوجه جوجه گل بوره »» جمعه 22 فروردین 1399
» آدرس صحفه جدید روستای بیاج در اینستاگرام »» چهارشنبه 14 مهر 1395
» پيشنهادات و ايده هاي نو »» سه شنبه 18 آذر 1393
» آبادگران و مشاهير روستاي بياج »» سه شنبه 18 آذر 1393
» بناهاي مذهبي و تاريخي روستاي بياج( امامزاده محمد يا بابا محمد) »» پنجشنبه 06 آذر 1393